Știați că…

1. Albert Einstein a spus că, „Joaca este cea mai înaltă formă de cercetare”.
2. Studiile arată că parcurile de joacă sunt unele dintre cele mai importante medii în care copii se pot dezvolta și pot invăța folosindu-și toate simțurile.
3. Parcurile de joacă facilitează dezvoltarea puterii de numărare a copiilor…
4. Parcurile de joaca sunt instrumente validate ca medii de facilitate a dezvoltării vocabularului și a creativității copiilor care le folosesc.
5. Comportamentul verbal și nonverbal al copiilor în cadrul locurilor de joacă este un indicator al funcționării lor cognitive unice.
6. Copii pun mare preț pe integrarea în cadrul unui grup, ei simt nevoia să se apropie de cei din jurul lor, să vorbească, să se joace, să se simtă confortabil”.
7. Între 74% si 83% dintre copii cu probleme care sunt supuși terapiei prin joacă au rezultate pozitive.
8. Joaca s-a dovedit eficientă în tratarea problemelor mintale ( inclusiv ADHD) atât la copii cât și la adulți.
9. Parcurile de joacă contribuie activ și au un rol important în dezvoltarea capabilităților sociale ale copilului pe care acesta le va deține și întrebuința toată viața.
10. Sistemul imunitar este îmbunătățit prin expunerea la soare, și chiar și o jumătate de oră pe un teren de joacă declanșează o reacție pozitivă a organismului.
11. Locurile de joacă oferă un loc pentru antrenarea „întregului corp”, includ exerciții pentru a consolida brațe, picioare, trunchi, umeri. Sistemul cardiovascular, sistemul circulator si sistemul neurologic al copilului se dezvolta, de asemenea.
12. Joaca zilnică într-un loc de joacă poate face minuni pentru reducerea riscurilor de obezitate și pentru a ajuta un copil să piardă în greutate.
13. Locul de joacă este unul dintre puținele locuri deschise pentru copii, nefiind limitat de venit – copiii bogați și săraci se pot întâlni împreuna prin joacă și pot învăța unii de la alții, fără interferențe din partea adulților sau prejudecăților societății.
14. Cercetările au demonstrat că „contactul cu natura poate fi la fel de important pentru copii precum hrana și somnul.” (Gillian, 2013)
15. Terenul de joc oferă un spațiu sigur, conceput pentru a dezvolta interacțiunea dintre un copil și colegii lui, precum si profesori.
16. În cazul în care copiilor nu li se oferă spații de joacă în care să iși epuizeze energia și adrenalina, copii creează moduri de joacă nesigure – (ex: agățat de partea de dedesubt a scărilor, etc), ducând la răni și accidente. (Hammond, 2012)

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!
preloader