Tendințe de top pentru locurile de joacă moderne

Locurile de joacă moderne sunt foarte apreciate. Într-o lume urbanizată, digitizată și supraponderală, ele promovează sănătatea, dezvoltarea copiilor și comunitatea, atunci când avem nevoie mai mult – și în moduri pe care nu le-am mai văzut până acum. Ca „profesioniști în joacă”, suntem încântați să participăm la această revoluție. Iată 5 mari tendințe pe care le vedem în evoluția locurile de joacă în viitor.

Joacă și energie high tech
Orice părinte care încearcă să își țină copilul departe de ecrane și tehnologie, poate să se bucure. Cele mai recente echipamente de joacă în aer liber integrează tehnologia și activitatea fizică, pentru a crea o experiență extraordinară de joacă cu lumini, sunete, jocuri și activități. De exemplu, complexul de joacă cu roboți, este o atracție pentru cei mici.
Jucăriile cu roboți sunt importante în dezvoltarea imaginației și creativității copiilor. Cu cât sunt mai sofisticați și sunt mai complexi, cu atât roboții devin mai interesanți pentru cei mici.

Joc tematic
Combinați aventura, varietatea, designul și o atmosfera socială și aveți un loc de joacă tematic atractiv pentru toți copiii. De multe ori, locurile de joacă tematice sunt îmbrățișate de copiii de toate vârstele și abilitățile, atrăgând în același timp și comunitatea locală și turiștii.

Joc pentru toți
Comunitățile inteligente creează spații pentru toate vârstele și abilitățile de a se reuni pentru o recreare activă și sănătoasă. Puteți adăuga echipamente de fitness sau leagăne, pereți de alpinism și echipamente care pot fi adaptate și folosite chiar și de adulți.
Echipamentele de joacă incluzive devin din ce în ce mai inovatoare și mai atrăgătoare: de la panouri de joacă electronice până la carusele motorizate și trambulinele pentru scaune cu rotile.

Joc pentru simțuri
Activitățile care stimulează simțul copilului sau jocul senzorial, sunt esențiale pentru dezvoltarea cognitivă și creativitatea. Locul de joacă trebuie să cuprindă experiențe tactile uluitoare, instrumente muzicale în aer liber, echipamente de apă, panouri de joacă, echipamente rotative și lista poate continua.

Aventură
Cercetările arată că provocarea și riscurile sunt importante pentru copii, ajutându-i să învețe să fie încrezători, independenți și siguri. Pentru noi, aceasta înseamnă introducerea unor echipamente de aventură adecvate vârstei, cu standarde stricte de siguranță.