Modalități de prevenire a accidentelor de joacă

Siguranța pe primul loc
Indiferent dacă locul de joacă se află într-un parc, școală sau grădiniță, este important să facilitați o zonă de joacă sigură în care copiii de toate vârstele să se poată distra și explora. Standardele privind siguranța locurilor de joacă s-au îmbunătățit mult de-a lungul anilor pentru a-i ajuta pe copii să evite accidentările de pe terenul de joacă. Iată câteva modalități ușoare de a oferi o zonă de joc sigură pentru comunitatea voastră:

1. Alegeți suprafețe de joacă sigure și durabile
Una dintre cauzele principale ale rănilor de pe terenul de joacă este căderea pe suprafețele dure. Vă recomandăm să utilizați doar materiale de suprafață de joacă care au dovedit o evidență a siguranței în timp și în condiții meteorologice.
Noi vă oferim soluții precum gazonul sintetic, scoarța de copac, tartanul sau dalele din cauciuc.

2. Copiii trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată care să nu se agață
Maximizați distracția pe locul de joacă asigurându-vă că cei mici poartă îmbrăcăminte care le permite să se miște, să se simtă confortabil și mai ales să nu li se poată agăța în elemente mai ascuțite.

3. Alegeți echipamentele de joacă adecvate diferitelor grupe de vârstă
Pe măsură ce copiii cresc și se dezvoltă, ei devin mai energici din punct de vedere fizic. Nu ne putem aștepta ca un copil  de 4 ani să folosească același echipament de joacă că și unul elev de școală, nu? Alegeți echipamente de joc adecvate vârstei, prin plasarea semnelor de vârstă în zona lor desemnată.


4. Oferiți supraveghere adecvată 

Oferă-ți locului de joacă o supraveghere adecvată și atentă pentru a vă asigura că folosesc echipament de joacă corect, în siguranță și potrivite pentru vârsta lor.