Locul de joacă pentru copii: un aspect vital al dezvoltării sănătoase

Echipamentele de joacă ale copiilor sunt un aspect esențial al dezvoltării sănătoase a acestora. Jocul în aer liber este un element pe care nu se pune mult accentul în societatea noastră. Din păcate, mulți copii din zilele noastre își petrec majoritatea timpului pe calculator, tabletă sau telefonul mobil. Conform unui sondaj din 2015, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani petrec în medie 6 ore și jumătate pe zi în fața unui ecran.
Jocurile în aer liber, precum „de-a-v-ați ascunselea”, au fost înlocuite cu noi jocuri în care copiii se pot juca pe telefoane sau tablete. Problema este că cei mici nu învață să socializeze atunci când se joacă singuri. De asemenea, lipsesc activitățile fizice cheie care ajută la dezvoltarea coordonării, echilibrului, flexibilității și sănătății generale. Obezitatea în rândul copiilor este în creștere drastică, o mare parte din aceasta fiind corelată cu un stil de viață din ce în ce mai sedentar.
Activitatea fizică pe care copiii o experimentează pe locul de joacă ajută la reducerea acestei stări de sănătate răspândite.
Jocul în aer liber ajută, de asemenea, la dezvoltarea abilităților de luare a deciziilor copiilor, precum și la conexiunea dintre acțiune și consecință. Atunci când copiilor li se permite să ia propriile decizii cu privire la modul în care se joacă și să alerge în mediul de joacă, ei pot aplica aceleași abilități provocărilor și obstacolelor din viață.

Când copiii negociază regulile locului de joacă cu alții, ei învață abilități esențiale de colaborare în echipă. Provocându-se să atingă o nouă înălțime pe un perete de stâncă sau se leagănă singuri fără a fi împinși, copiii își învață limitările și ce trebuie să facă pentru a-și îndeplini obiectivele. Contactul cu natură, importanța asumării riscurilor și oportunitățile de socializare sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale jocului în aer liber pentru copii.
Instalarea echipamentelor de joacă crește mult timpul petrecut în aer liber, în special în școli, grădinițe, biserici și comunitate. Școlile cu locuri de joacă și o pauză de recreere înregistrează o mai bună realizare academică, atenție și tinere de minte.
Echipamentele de joacă sunt concepute pentru a ajuta la realizarea reperelor de dezvoltare și fiecare unitate este concepută pentru o anumită grupă de vârstă. Acest lucru ajută să vă asigurați că cei mici sunt în siguranță la locul de joacă.