Este jocul mai important decât temele?

Dacă există un singur lucru pe care ne-ar plăcea să-l vedem pe fața fiecărui copil, acesta este fericirea. Sunetul râsului lor și zâmbetele de pe fețele lor mici aduc căldura și înmoaie orice inimă.
Distracția și timpul de joc au capacitatea de a-i învăța pe cei mici, lecții de viață și de a-i încuraja în creșterea și dezvoltarea personală. Echipamentele pentru joacă pentru copii, precum și mediul de joacă, sunt instrumente importante în crearea unei atmosfere în care copiii pot să prospere. Știind că timpul de joc este important, credeți că acesta depășește importanța temelor? Această întrebare este adresată din ce în ce mai frecvent de către profesori, părinți și copii.
În timp ce temele sunt esențiale pentru dezvoltarea unui copil, mulți cred că copiii nu ar trebui să fie privați de timpul de joc pentru a-și face temele școlare. Jocul nu este un lux. Jocul este o necesitate.
La Atlas Sport, susținem că cei mici ar trebui să fie complet echipați și să li se ofere ocazii ample de a se juca, în fiecare zi.
În alte țări, există chiar dezbateri serioase referitoare la faptul că temele de acasă trebuie eliminate pentru a le permite copiilor să se relaxeze mai mult, numeroși psihologi susținând că acestea sunt rele pentru familii și rele pentru sănătatea mintală.
În timp ce școala și dobândirea unei educații bune sunt esențiale, copiii fericiți și relaxați absorb mai multe informații și sunt mai activi în sala de clasă. De aceea, este recomandat ca profesorii să atribuie mai puține teme pentru acasă,  pentru a crește timpul în familie și pentru a da copiilor șansa de a se juca.

Strategii de încurajare
În timp ce succesul academic este important, copiii trebuie încurajați să se relaxeze și să se joace pentru a se asigura că dezvoltă obiceiuri care reflectă un stil de viață sănătos și echilibrat. Părinții pot ajuta în acest sens. Încurajarea acțiunilor pot include următoarele:

Faceți activități în mod obișnuit, și nu că un eveniment programat
Încercati să nu le oferiți copiilor telefonul, tableta, laptopul până la vârsta de 4 ani
Duceți copiii în diferite medii naturale fără a le direcționa jocul
Lăsați copilul să aleagă cu ce ar vrea să se joace

Când se aplică în viața de zi cu zi, acești pași simpli le vor permite copiilor să se distreze și să se joace în mod natural, fără să simtă jocul ca o activitate forțată. Echipamentele de joacă pentru copii fiabile sprijină pozitiv aceste strategii.

Cum putem ajuta?
Echipa Atlas Sport este aici pentru a da o mână de ajutor. Ne dorim ca cei mici să se distreze și să-și traieasca copilăria la maxim. Avem o gamă largă de produse de calitate, durabile, care sunt perfecte pentru a crea un spațiu interesant pentru copiii dvs.