Cum să încurajezi jocul liber prin designul locului de joacă

Cum să încurajezi jocul liber prin designul locului de joacă
Jocul liber este o parte fundamentală a dezvoltării copilului, permițând copiilor să învețe o serie de aptitudini importante, lărgind în același timp înțelegerea lor asupra lumii în care trăiesc. Una dintre sarcinile dvs. cheie este să vă dăruiți locului de joacă, echipamente care oferă elevilor toată motivația și oportunitatea de care au nevoie pentru a se deda la jocul liber.
În acest articol, vom examina cel mai bun mod de a alege designul si echipamentele pentru jocul liber.
Atunci când vă creați un loc de joacă pentru jocul liber, trebuie să luați în considerare o serie de lucruri: trebuie să fie sigur, să ofere copiilor o serie de activități stimulatoare și trebuie să ofere oportunități pentru dezvoltarea abilităților sociale, gânditoare, creative și fizice. Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este să vă proiectați locul de joacă astfel încât acesta să fie alcătuit din zone diferite.
Iată câteva exemple de zone diferite pe care ar trebui să le luați în considerare.

1. Zone de activitate fizică
O zonă activă de joacă este excelentă pentru a încuraja copiii să se joace împreună și este o modalitate amuzantă de a face exerciții fizice și să-și dezvolte aptitudinile fizice. Există o mare varietate de echipamente care pot fi utilizate pentru a crea această zonă, inclusiv turnuri de joacă care au plase de alpinism, balansoare și tobogane; echipamente de echilibrare și pereți de alpinism.
Pe site-ul nostru veți găsi o gama largă de echipamente pentru această zonă.
Aventura: https://joaca.atlassport.ro/categorie-produs/echipamente-de-joaca/complex-de-joaca/plastic-lldpe/aventura/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Zone imaginative și creative
Copiii mai mici iubesc jocul imaginativ și este vital pentru dezvoltarea lor socială și cognitivă să beneficieze de această ocazie. Dispunem de o selecție mare de echipamente imaginare de joacă din care puteți  alege, care îi va încuraja pe copii  fie creativi și  între în pielea personajelor.

Complexe de joacă Gama Creativ: https://joaca.atlassport.ro/categorie-produs/echipamente-de-joaca/complex-de-joaca/plastic-lldpe/creativ/page/2/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Zone naturale

Zonele inspirate din natură oferă copiilor mici trei lucruri: un loc în care învață să iubească și să aprecieze natura; capacitatea de a lua parte la activități în natură și un loc liniștit departe de zgomotul celorlalte zone.
Complexele de joacă Natura îi introduce pe copii în lumea înconjurătoare într-un mod practic, în componența lor fiind prezente mai multe elemente ale mediului înconjurător: frunze, copaci, animale, păsări. Activitățile diverse îi încântă pe copii iar formele și designul acestora îi face să aștepte cu entuziasm următoarea vizită la locul de joacă.

Complexe de joacă Natura:  https://joaca.atlassport.ro/categorie-produs/echipamente-de-joaca/complex-de-joaca/plastic-lldpe/natura/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locurile de joacă în aer liber oferă copiilor toate oportunitățile de care au nevoie, să învețe în timp ce se joacă. Sperăm că acest articol vă va arăta că, prin crearea unor zone diferite, îi puteți împuternici pe copii în moduri care să fie sigure, să motivați participarea și să stimulați învățarea. Pentru mai multe informații despre gama noastră de echipamente de joacă pentru școli, vizitați pagina noastră:

https://joaca.atlassport.ro/produse/echipamente-de-joaca/