Care sunt beneficiile de siguranță ale gardurilor si împrejmuirii unui loc de joacă

Copiii sunt inocenți și liberi să încerce și să exploreze tot felul de locuri. Curiozitatea lor îi poate conduce în orice direcție, așa cum le place, atunci când vine vorba de aventuri pe cont propriu.
Indiferent dacă se află în curtea părinților, în curtea școlii sau părculețul de joacă din cartier, copiii vor fi întotdeauna liberi să exploreze și descopere lumea- ceea ce cauzează multe probleme grave de siguranță.
Probleme precum acestea pot fi prevenite prin folosirea și importanța acordată gardurilor de împrejmuire pentru locurile de joacă.
Siguranța este o preocupare pentru locurile de joacă, de la modul în care este menținut echipamentul, la materialul folosit pe suprafața pe care copiii pot cădea. Împrejmuirea este o altă problemă de siguranță la locurile de joacă. Deși nu toate locurile de joacă au garduri, ar trebui, mai ales dacă sunt în proprietate publică.
Indiferent dacă aveți în vedere instalarea gardului în jurul locului de joacă în curtea dvs. sau vă întrebați dacă împrejmuirea ar putea îmbunătăți locurile de joacă publice ale comunității dvs., iată ce trebuie să știți despre avantajele privind siguranța.

Închiderea zonei de joacă
Cel mai evident beneficiu al instalării unui gard la într-un părculeț pentru copii, este faptul că gardurile pot fi folosite pentru a închide zona de joacă. Împrejmuirea ajută la menținerea copiilor care se joacă, în interiorul zonei și la păstrarea activităților în jurul locului de joacă, fără a se extinde în locuri periculoase precum strada. În curțile rezidențiale, gardurile de împrejmuire adaugă, de asemenea, un strat suplimentar de securitate prin împiedicarea vizualizării locului de joacă și a copiilor din exterior. Pentru locurile de joacă publice, închiderea zonei de joacă cu un gard face, de asemenea, posibilitatea de a include reguli specifice pentru acel spațiu.

Separarea grupurilor de vârstă
Împrejmuirea poate fi utilizată și în interiorul locurilor de joacă pentru a crea zone separate de joacă. De exemplu, dacă există o parte a locului de joacă care are echipamente destinate copiilor mici și un alt spațiu cu echipamente de joacă pentru copii mai mari, gardurile pot fi utilizate pentru a delimita aceste zone în mod clar atât pentru copii, cât și pentru părinți. Utilizarea unui gard pentru a crea o zonă pentru copii mici poate fi deosebit de importantă din motive de siguranță, deoarece acestea îi separă de echipamentele necorespunzătoare și leziunile cauzate de copiii mai mari.

Oferă părinților mai mult timp să reacționeze
Chiar și cei mai vigilenți părinți pot opri orice pericol potențial la locul de joacă. Gardurile de împrejmuire a locurilor de joacă,  adaugă o barieră care poate încetini un copil care încearcă să fugă, oferind părinților un timp suplimentar pentru a reacționa. Pentru părinții cu mai mulți copii, bunici și bone, acest timp suplimentar poate fi de neprețuit.

Atlas Sport vă oferă garduri pentru locurile de joacă și vă poate ajuta să faceți alegerea potrivită pentru împrejmuirea spațiului de joc.