Beneficiile locurilor de joacă pentru câini în comunități

Conform studiilor recente, peste o treime din gospodării au unul sau mai mulți câini. Înarmat cu acest fapt, parcurile și departamentele comunitare devin din ce în ce mai probabil să includă în spațiile verzi, parcuri pentru câini decât alte facilități.
Atunci când se plănuiește construcția unui parc în oraș, este important să se cântărească beneficiile parcurilor comunitare pentru câini și efectul pozitiv pe care acestea îl pot avea asupra comunității sau a cartierului în ansamblu.

De ce ar trebui să avem mai multe parcuri și echipamente de joacă pentru câini?

* Parcurile pentru câini pot acționa ca un loc de întâlnire pentru stăpânii animalelor de companie
Ei își aduc animalele de companie în parc pentru a se plimba, juca și pentru a „socializa” cu alte animale de companie. În timp ce câinii se joacă, membrii comunității sunt mai predispuși să formeze relații, să participe la conversații și să schimbe informații ale comunității, cum ar fi evenimente, informații despre sănătatea lor sau opțiuni de medici veterinari la care pot apela.

* Deoarece legile privitoare la ținerea câinilor în lese continuă să devină din ce în ce mai restrictive, multe comunități văd locurile de joacă pentru câini ca o modalitate de a lăsa câinii să se elibereze, fără pedepse pentru proprietarii de animale sau daune la proprietatea privată. Locurile de joacă pentru câini promovează și siguranța, deoarece proprietarii de animale de companie nu merg pe străzi aglomerate.
Parcurile canine permit câinilor să beneficieze de o pauză de la lesă și să aibe o activitate socială cu alte animale. Atunci când câinii obțin un exercițiu fizic și psihic adecvat, oamenii pot observa o scădere a nivelului comportamentului supărător din partea câinilor, de care va beneficia și societatea.

Beneficiile locurilor de joacă pentru câini în comunități

* În plus, deținerea unui animal de companie poate fi bună pentru dvs. 
Animalele pot oferi dragoste și companie gospodăriei și familiei dvs, ceea ce poate ajută la reducerea stresului. În plus, deținerea unui câine vă poate menține într-o formă fizică mai bună pentru că veți dori să fiți un bun stăpân, ducându-vă câinele la locul de joacă în fiecare zi.
De fapt, atunci când plimbați câinele, îndepliniti recomandarea medicală pentru activitatea fizică zilnică. Studiile au arătat că proprietarii de animale de companie au, în general, colesterol mai scăzut și tensiune arterială mai mică decât cei care nu dețin animale de companie.

Cu un parc și un loc de joacă pentru câini, veți avea animale de companie sănătoase, care vă vor ajuta să îmbunătăți calitatea vieții în orașul sau cartierul dvs. Țineți cont de aceste beneficii pe măsură ce planificați viitorul facilităților din parc.