8 chei catre incluziunea locurilor de joacă

Ce ar trebui să includă un loc de joacă incluziv?

Activități fizice, senzoriale și sociale
Oferiți activități care stimulează și afectează bunăstarea fizică, senzorială și socială a copiilor. Copiii de toate abilitățile au nevoi diferite, astfel încât o combinație de activități pe terenul de joacă îi va încuraja pe copii să își atingă obiectivele individuale.

Provocări pe mai multe niveluri
Alegeți echipamente de joc care oferă niveluri de provocare pentru a vă asigura orice copil, indiferent de vârstă și abilități, este implicați activ pe terenul de joacă.

Gruparea activităților
Încurajați angajarea între copiii cu abilități diverse prin localizarea unor tipuri similare de echipament în aceeași zonă.

Echipamente de joc înalte
În general, copiii se bucură de experiența de a fi la înălțime. A fi mai sus de toți ceilalți este interesant și oferă un sentiment de împlinire. Asigurați-vă că există activități pentru toate abilitățile, la toate nivelurile.

Poduri și spații de relaxare
Dezvoltați domenii specializate de joc în jurul activităților de stimulare sau relaxare. Pentru cei care sunt ușor stimulați, zonele de joc mai silențioase pot fi reconfortante. Aceste zone sunt ușor de găsit prin căile și aleile de orientare, care îndrumă oamenii spre diferite zone de joc. Pentru persoanele cu dizabilități legate de spațiu, aleile speciale printre echipmanetele de joc, oferă securitate fără teamă de a se pierde.

„Cea mai tare piesă”
Identificați piesa de echipament de care copiii vor fi cei mai încântați și asigurați-vă că acest echipament de joc este accesibil și utilizabil pentru toți.

Suprafața unitară
Suprafețele de protecție (cum ar fi plăcile de cauciuc, covorașele sau o combinație de materiale absorbante) formează o suprafață unitară de absorbție a șocurilor. Acest tip de suprafață face ca scaunele cu rotile și cărucioarele să fie mai ușor să între și să navigheze în spațiul de joc, spre deosebire de scoarță de copac sau alte materiale libere.

Trasee și manevrabilitate
Căile și aleile de acces din jurul și prin locul de joacă și zonele înconjurătoare ar trebui să fie suficient de largi pentru ca oamenii și scaunele cu rotile sa poată pătrundă cu ușurință în spațiul de joacă.